Truckkartel

Heeft u als bedrijf tussen 1997 en 2011 één of meerdere trucks of vrachtwagencombinaties gekocht? Dan is de kans groot dat u te veel heeft betaald. Wilt u ook uw geld terug? Lees dan verder en meld u aan.

Waar gaat het om?
Door verboden prijsafspraken betaalden bedrijven jarenlang te veel voor hun vrachtwagens. Grote fabrikanten zoals DAF, Volvo, Scania, MAN, Iveco, Renault en Daimler (Mercedes-Benz) waren bij het kartel betrokken en hebben tussen 1997 en 2011 de verboden prijsafspraken gemaakt. De trucks werden voor een te hoge prijs verkocht. In dit soort gevallen heeft u als bedrijf over het algemeen 20% tot 30% te veel betaald voor uw vrachtwagens.

Europese Commissie
De Europese Commissie onderzoekt het kartel al sinds 2011 en in 2014 heeft zij officieel een aanklacht ingediend tegen de fabrikanten. De Europese Commissie heeft de fabrikanten een recordboete opgelegd van in totaal € 3,8 miljard: 

  • DAF: € 752,7 miljoen

  • Daimler: € 1 miljard

  • Volvo: € 670,5 miljoen

  • Iveco: € 494,6 miljoen

  • Scania: € 880,5 miljoen
 

MKB-Claim werkt op basis van no cure no pay. Aanmelden is gratis. Alleen bij succes vragen wij een percentage van 20% van het behaalde resultaat.

 AD-logo                 logo-vp
  
 Bekijk deze video om er achter te komen wat de truckclaim inhoudt en hoe u mee kunt doen.