Grote fabrikanten zoals DAF, VOLVO, MAN, Iveco, Renault en Daimler (Mercedes-Benz) hebben van 1997 tot en met 2011 verboden prijsafspraken gemaakt. Hierdoor hebben klanten ongeveer 10 tot 15% te veel betaald voor hun vrachtwagen. Naast te hoge aanschafkosten, is er ook te veel verzekeringspremie betaald.

Meld u gratis aan

Het Europese Hof van Justitie heeft onlangs bepaald dat fabrikanten van het truckkartel ook schadevergoedingen moeten betalen voor vuilniswagens en gespecialiseerde trucks.

De zaak werd naar het Europese Hof verwezen in verband met een schadeclaim in 2016 van het Duitse district Northeim tegen Daimler over twee vuilniswagens die het in 2006 en 2007 kocht. Hierdoor komen ook andere vuilniswagens en gespecialiseerde trucks in aanmerking voor compensatie.

De claim volgde op een boete van 2,93 miljard euro van de Europese Commissie voor vrachtwagenproducenten, waaronder Daimler, wegens deelname aan het kartel.

Heeft u als bedrijf tijdens het truckkartel één of meerdere vuilniswagens of gespecialiseerde trucks gekocht of geleased? Dan is de kans groot dat u te veel heeft betaald. Wilt u ook uw geld terug?

Met onze schadecalculator kunt u een indicatieve berekening maken van uw schade veroorzaakt door het kartel.