Een nieuwe ontwikkeling in het Truckkarteldossier. We zijn nog altijd druk bezig om een schadevergoeding uit het vuur te slepen voor gedupeerde ondernemers.

In Duitsland, Spanje en Engeland zijn al uitspraken gedaan waarbij het truckkartel tussen de 5 en 15% van de aankoopprijs van de vrachtwagens moet terugbetalen vanwege illegale prijsafspraken. Wij verwachten dat Nederlandse rechtbanken vergelijkbare schadevergoedingen zullen toekennen. Bij een gemiddelde prijs kan het al om €10.000 per truck gaan.

Op 28 februari 2024 heeft de rechtbank in Amsterdam een tussentijdse uitspraak gedaan. De rechtbank wil zelf de schade per vrachtwagen beoordelen. Heeft u zich al aangemeld voor de Truckkartelclaim? Het is dan belangrijk dat u uw trucks registreert en bewijsstukken aanlevert in uw dossier om aanspraak te maken op eventuele schadevergoeding.

Heeft u als bedrijf tijdens het truckkartel (vanaf 1997 tot en met 2011) één of meerdere trucks of vrachtwagencombinaties gekocht of geleased? De kans is dan groot dat u te veel heeft betaald voor uw vrachtwagens. Wilt u ook uw geld terug?

Gebruik onze schadecalculator om een indicatieve berekening te maken van uw schade die het kartel heeft veroorzaakt.