Het Britse Competition Appeal Tribunal heeft op 7 februari 2023 beslist dat DAF Trucks  en haar Britse dochter DAF Trucks Ltd. schade moeten vergoeden aan de Britse Royal Mail en British Telecom. Deze bedrijven hadden gezamenlijk voor ruim 375 miljoen euro aan trucks en trailers van DAF afgenomen. De rechtbank oordeelde dat 5% daarvan te veel was betaald vanwege de kartelafspraken tussen DAF en de andere truckfabrikanten. DAF moet daarom bijna 19 miljoen euro aan deze bedrijven terugbetalen.

Het verweer van DAF dat de bedrijven de te hoge prijzen hadden doorberekend aan hun klanten werd door de rechtbank volledig afgewezen. Het is de tweede nederlaag in korte tijd voor DAF. In november 2022 moest DAF in Portugal een Portugese fruittransporteur 13.000 euro terugbetalen.

Heeft u als bedrijf tijdens het truckkartel één of meerdere trucks of vrachtwagencombinaties gekocht of geleased? Dan is de kans groot dat u ongeveer 10 tot 15% te veel heeft betaald voor uw vrachtwagens. Wilt u ook uw geld terug?

Met onze schadecalculator kunt u een indicatieve berekening maken van uw schade veroorzaakt door het kartel.