MKB in Rijnmond lijdt € 430 miljoen schade door truckkartel

Truckavond

Rotterdam, 7 mei 2018 – Op dinsdag 8 mei 2018 organiseert MKB-Claim een informatieavond in Rotterdam voor ondernemers die zijn gedupeerd door het truckkartel. Belangstellenden kunnen gratis de bijeenkomst bijwonen voor informatie en advies. De specialisten van MKB-Claim geven uitleg over de werking van het kartel, welke schade ondernemers hebben geleden en wat ondernemers moeten doen om hun schade vergoed te krijgen. De truckfabrikanten vormden tussen 1997 en 2011 een kartel waarin zij onder meer verboden prijsafspraken maakten. Volgens berekeningen van MKB-Claim bedraagt het schadebedrag alleen al voor gedupeerde ondernemers in Rijnmond circa € 430 miljoen.

Claimspecialist mr. Simon Zuurbier: “De schade per truck bedraagt al snel € 10.000*. Aan de fabrikanten (DAF, Daimler, Volvo, Renault, Iveco en Scania) werd een boete van in totaal € 3,8 miljard opgelegd. Ondernemers krijgen daar niets van, zij moeten zelf actie ondernemen om hun schade vergoed te krijgen.” MKB-Claim heeft berekend dat bedrijven in Rijnmond 43.000 trucks hebben aangeschaft die totaal een schade van circa € 430 miljoen opleveren.

De informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 8 mei 19.30 uur in Van der Valk Rotterdam Blijdorp, Energieweg 2, 3041 JC Rotterdam. De avond start met een presentatie. Daarna is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het verkrijgen van persoonlijk advies. Tenslotte zal er een exclusieve voorvertoning van een nieuw nummer van Henk Wijngaard over het truckkartel te zien zijn.

Meer over het truckkartel.

 

* Op 24 januari 2019 heeft MKB-Claim een schadecalculator op de website geplaatst waarmee een indicatieve berekening gemaakt kan worden van de schade veroorzaakt door het truckkartel.