MKB Noord-Holland lijdt €200 miljoen schade door truckkartel

Truckavond

MKB-Claim organiseert informatiebijeenkomst om gedupeerde ondernemers te helpen

Amsterdam, 23 oktober 2017 – Op dinsdag 24 oktober 2017 organiseert MKB-Claim een informatieavond in Amsterdam voor ondernemers die zijn gedupeerd door het truckkartel. Belangstellenden kunnen gratis de bijeenkomst bijwonen voor informatie en advies. De specialisten van MKB-Claim geven uitleg over de werking van het kartel, welke schade ondernemers hebben geleden en wat ondernemers moeten doen om hun schade vergoed te krijgen. De truckfabrikanten (DAF, Daimler, Iveco, MAN, Renault, Scania en Volvo) vormden tussen 1997 en 2011 een kartel waarin zij onder meer verboden prijsafspraken maakten. Volgens berekeningen van MKB-Claim bedraagt het schadebedrag alleen al voor gedupeerde ondernemers in Noord-Holland circa € 200 miljoen.

Claimspecialist mr. Simon Zuurbier: “De schade per truck bedraagt al snel € 10.000*. Aan de fabrikanten werd een boete van in totaal € 3,8 miljard opgelegd. Ondernemers krijgen daar niets van, zij moeten zelf actie ondernemen om hun schade vergoed te krijgen”. MKB-Claim heeft berekend dat de schade alleen al onder het MKB in Noord-Holland circa € 200 miljoen bedraagt.

De informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 24 oktober om 19.30 uur in het kantoor van MKB-Claim, Hogehilweg 17 te Amsterdam. De avond start met een presentatie. Daarna is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het verkrijgen van persoonlijk advies.

Binnenkort volgen er vergelijkbare bijeenkomsten elders in het land.

Meer over het truckkartel.

 

* Op 24 januari 2019 heeft MKB-Claim een schadecalculator op de website geplaatst waarmee een indicatieve berekening gemaakt kan worden van de schade veroorzaakt door het truckkartel.