Truckkartel

Heeft u als bedrijf tijdens het truckkartel (vanaf 1997 tot en met 2011) één of meerdere trucks of vrachtwagencombinaties gekocht? Dan is de kans groot dat u te veel heeft betaald. Wilt u ook uw geld terug? Meld u aan.

Waar gaat het truckkartel om?

Door verboden prijsafspraken betaalden bedrijven jarenlang te veel voor hun vrachtwagens. Grote fabrikanten zoals DAF, Volvo, Scania, MAN, Iveco, Renault en Daimler (Mercedes-Benz) waren bij het truckkartel betrokken en hebben van 1997 tot en met 2011 de verboden prijsafspraken gemaakt. De trucks werden voor een te hoge prijs verkocht. Hierdoor heeft u als bedrijf in de kartelperiode over het algemeen 10% tot 15% te veel betaald voor uw vrachtwagens. Met onze schadecalculator kunt u een indicatieve berekening maken van uw schade veroorzaakt door het kartel.

Europese Commissie beboete truckfabrikanten

De Europese Commissie onderzoekt het kartel al sinds 2011 en in 2014 heeft zij officieel een aanklacht ingediend tegen de fabrikanten. De Europese Commissie heeft de fabrikanten een recordboete opgelegd van in totaal € 3,8 miljard:

  • Daimler: € 1 miljard
  • Scania: € 880,5 miljoen
  • DAF: € 752,7 miljoen
  • Volvo: € 670,5 miljoen
  • Iveco: € 494,6 miljoen

Gratis aanmelden

Heeft u ook te veel betaald door het truckkartel? MKB-Claim werkt op basis van no cure no pay. Aanmelden voor de truckclaim is kosteloos. Alleen bij succes vragen wij een percentage van 20% van het behaalde resultaat.

Doe ook mee:

meer dan 25.000 vrachtwagens aangemeld

Geen abonnement, geen aanmeldkosten

Je betaalt alleen een percentage bij resultaat

Je staat sterk door het collectief

Grootste onafhankelijke specialist in juridische claims

Truckkartel AD

Truckkartel BNR