Truckkartel

Heeft u als bedrijf tussen 1997 en 2011 één of meerdere trucks of vrachtwagencombinaties gekocht? Dan is de kans groot dat u door het truckkartel te veel heeft betaald. Wilt u ook uw geld terug? Meld u aan.

Waar gaat het om?

Door verboden prijsafspraken betaalden bedrijven jarenlang te veel voor hun vrachtwagens. Grote fabrikanten zoals DAF, Volvo, Scania, MAN, Iveco, Renault en Daimler (Mercedes-Benz) waren bij het truckkartel betrokken en hebben tussen 1997 en 2011 de verboden prijsafspraken gemaakt. De trucks werden voor een te hoge prijs verkocht. Hierdoor heeft u als bedrijf in de kartelperiode over het algemeen 10% tot 15% te veel betaald voor uw vrachtwagens. Met onze schadecalculator kunt u een indicatieve berekening maken van uw schade veroorzaakt door het truckkartel.

Europese Commissie beboete fabrikanten

De Europese Commissie onderzoekt het truckkartel al sinds 2011 en in 2014 heeft zij officieel een aanklacht ingediend tegen de fabrikanten. De Europese Commissie heeft de fabrikanten een recordboete opgelegd van in totaal € 3,8 miljard:

  • Daimler: € 1 miljard
  • Scania: € 880,5 miljoen
  • DAF: € 752,7 miljoen
  • Volvo: € 670,5 miljoen
  • Iveco: € 494,6 miljoen

Gratis aanmelden

MKB-Claim werkt op basis van no cure no pay. Aanmelden is kosteloos. Alleen bij succes vragen wij een percentage van 20% van het behaalde resultaat.

Truckkartel AD

Truckkartel BNR

Doe ook mee:

meer dan 25.000 vrachtwagens aangemeld