Truckkartel: gemiddeld €16.400 te veel betaald per truck

Heeft u als bedrijf tijdens het truckkartel (vanaf 1997 tot en met 2011) één of meerdere trucks of vrachtwagencombinaties gekocht of geleased? Dan is de kans groot dat u te veel heeft betaald. Wilt u ook uw geld terug?

U heeft recht op schadevergoeding door verboden prijsafspraken

Grote fabrikanten zoals DAF, Volvo, Scania, MAN, Iveco, Renault en Daimler (Mercedes-Benz) hebben van 1997 tot en met 2011 verboden prijsafspraken gemaakt. Hierdoor heeft u ongeveer 10% tot 15% te veel betaald voor uw vrachtwagens. Naast te hoge aanschafkosten, heeft u ook te veel verzekeringspremie betaald. Tel daar de wettelijke rente bij op, dan komt dat neer op gemiddeld €16.400 schade per vrachtwagen. Met onze schadecalculator kunt u een indicatieve berekening maken van uw schade veroorzaakt door het kartel.

Het verhaal van: Melis Logistics

“Wij zagen begin 2018 berichten in de media over het truckkartel. Jarenlang hebben wij een veel te hoge prijs betaald voor onze trucks en daar hadden we helemaal geen besef van. Voor ons bleek dit om ruim 60 trucks te gaan, een schadevergoeding van zo’n 1 miljoen, een serieus bedrag. Dat lijdt dan ook geen twijfel, wij hebben ons meteen aangemeld bij MKB-Claim.

Tegen andere bedrijven zouden we willen zeggen: doe je nog niet mee, dan moet je je misschien toch even achter je oren krabben.

Het is wel een speurtocht om de juiste data uit je oude boekhouding te krijgen. Maar hier heeft MKB-Claim een oplossing voor. Zij hebben onze truckhistorie opgevraagd bij de RDW. Dat is nog eens een goede service!”

melis-logistics

Marwin Melis en Vincent Koers
Eigenaar en Wagenparkbeheerder Melis Logistics

Meer weten over het truckkartel?

Wilt u meer weten over de verboden prijsafspraken tussen vrachtwagenfabrikanten? Of wat dit kartel betekent voor uw recht op compensatie? Lees het in deze whitepaper.