Door het truckkartel betaalden bedrijven al snel €16.000 per vrachtauto te veel

Heeft u als bedrijf tijdens het truckkartel (vanaf 1997 tot en met 2011) één of meerdere trucks of vrachtwagencombinaties gekocht of geleased? Dan is de kans groot dat u te veel heeft betaald. Wilt u ook uw geld terug? Meld u aan.

U heeft recht op schadevergoeding door verboden prijsafspraken

Door verboden prijsafspraken betaalden bedrijven jarenlang te veel voor hun vrachtwagens. Grote fabrikanten zoals DAF, Volvo, Scania, MAN, Iveco, Renault en Daimler (Mercedes-Benz) waren bij het truckkartel betrokken en hebben van 1997 tot en met 2011 de verboden prijsafspraken gemaakt. De trucks werden voor een te hoge prijs verkocht. Hierdoor heeft u als bedrijf in de kartelperiode over het algemeen 10% tot 15% te veel betaald voor uw vrachtwagens. Naast te hoge aanschafkosten, heeft u ook te veel verzekeringspremie betaald. Tel daar de wettelijke rente bij op, dan komt dat neer op gemiddeld €16.400 schade per vrachtwagen. Met onze schadecalculator kunt u een indicatieve berekening maken van uw schade veroorzaakt door het kartel.

Voldoet u aan deze voorwaarden?

  • U heeft vrachtwagens aangeschaft of geleased in de periode van 1997 tot en met 2011
  • en/of heeft u na die tijd tweedehands vrachtwagens gekocht uit deze periode

Dan heeft u recht op schadevergoeding.

Gratis aanmelden

Heeft u ook te veel betaald door het truckkartel? MKB-Claim werkt op basis van no cure no pay. Aanmelden voor de truckclaim is kosteloos. Alleen bij succes vragen wij een percentage van 20% van het behaalde resultaat. Meedoen is eenvoudig:

  1. Meld u aan
  2. Vul uw gegevens in en upload uw facturen
  3. Wij doen de rest

Lees meer over het Truckkartel in onze Whitepaper

Wilt u meer weten over de verboden prijsafspraken tussen vrachtwagenfabrikanten? Of wat dit kartel betekent voor uw recht op compensatie? Lees het in deze whitepaper.

Doe ook mee:

meer dan 3.000 logistieke bedrijven zijn reeds bij ons aangemeld

Truckkartel AD

Truckkartel BNR