Informatie voor accountants en bedrijfsadviseurs

U bent als accountant of bedrijfsadviseur in de bijzondere positie om uw klanten te wijzen op de mogelijkheden van de truckkartelclaim. Als geen ander weet u welke van uw klanten recht hebben op een schadevergoeding van de truckfabrikanten. U kunt uw klanten eenvoudig helpen met de tools die u op deze pagina vindt.

Dit moet u doen:

  • Zorg ervoor dat de claim van uw klanten niet verjaart en stuur stuitingsbrieven;
  • Meld uw klanten aan bij een belangenorganisatie zoals MKB-Claim.

Stuiten verjaring

Voorkom verjaring van de claim. Verjaring betekent dat een vordering niet meer geldig is en uw klanten geen recht meer hebben op schadevergoeding. Om dit te voorkomen, moet er worden gestuit. U kunt voor uw klanten de verjaring stuiten door een van onze stuitingsbrieven naar de fabrikant te sturen.

Wanneer uw klanten zich aanmelden bij MKB-Claim, dan stuiten wij de verjaring en hoeft u verder niets te doen.

De pagina met stuitingsbrieven vindt u hier.

Over het truckkartel

In het truckkartel zijn vanaf 1997 tot en met 2011 verboden prijsafspraken gemaakt voor trucks en vrachtwagencombinaties. In deze periode is over het algemeen 10% tot 15% teveel voor vrachtwagens betaald. De fabrikanten hebben een boete gekregen van de Europese Commissie en een schikking met de commissie getroffen. Hierdoor staat vast dat de fabrikanten aansprakelijk zijn.

MKB-Claim heeft de fabrikanten aansprakelijk gesteld voor de schade. We zijn een procedure gestart om compensatie af te dwingen en binnenkort start een tweede procedure. U kunt uw klanten bij deze claim aansluiten.

Heeft u transportbedrijven of andere bedrijven met trucks als klant? Dan is de kans groot dat uw klanten recht hebben op meer dan € 10.000,- schadevergoeding per truck. Gemiddeld per ondernemer is dit meer dan € 100.000.

Bereken schadevergoeding

Wilt u weten welk bedrag we voor uw klanten kunnen terugvorderen? Vul dan de schadecalculator in.

Voorwaarden voor deelname

Wij werken op basis van No cure, No pay. Het aanmelden is kosteloos. Bij succes betalen uw klanten een percentage van 20% van het behaalde resultaat. Als wij onverhoopt geen resultaat halen, dan factureren wij niets.

Wij werken volgens heel eenvoudige voorwaarden. Deze voorwaarden kunt u vinden in de opdrachtovereenkomst die u hieronder kunt downloaden:
Opdrachtovereenkomst

Klanten informeren

Wilt u uw klanten meer informatie sturen? Dan kunnen wij u helpen met inhoud voor bijvoorbeeld uw nieuwsbrief of andere vorm van communicatie.

Een voorzet voor een berichtje in uw nieuwsbrief kunt u hier downloaden.

Ook kunt u gratis onze flyer downloaden en naar uw klanten toesturen (klik op de afbeelding).

Stuurt u liever de informatie per post naar uw klanten? Dan kunnen we u ook een stapel folders toesturen. Deze kunt u opvragen via vragen@mkbclaim.nl.

Aanmelden

U kunt uw klanten vrijblijvend aanmelden met hun gegevens en hun e-mailadres. Wij sturen daarna een gepersonaliseerde opdrachtovereenkomst naar uw klanten, die zij al dan niet kunnen accepteren.

Meld hier uw klant
vrijblijvend aan.

Meer informatie?

Wilt u liever eerst een (telefonische) afspraak of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via 0800 – 0250026 of via vragen@mkbclaim.nl.